Aktiviteter

Torpön’s färjeläge Mat & Camping
Mötesplatsen för land & Sjö

Bara tre kilometer från stugan finner du Torpön. Här kan du kan du äta en god bit mat med en kall öl eller ta en glass i solen i deras glassbar.
För den äventyrslystna har de även en utmanande höghöjdsbana och Zip-line. Du finner även ett naturrum som visar Sommens djurliv.

Du tar dig enklast hit genom färjan innan du svänger in mot Flanhult.

Ångfartyget s/s Boxholm II

Sedan 1904 har ångfartyget trafikerat Sommen med regelbundna turer. Man är välkommen att ta med kaffekorg ombord och mat kan förbeställas. Se Boxholm II:ans hemsida för turlista.

Östgötaleden

Utanför sommarstugan slingrar sig Östgötaleden förbi. Med slingriga stigar och vägar kan ni på en dagsutflykt både äventyra ordentligt eller enbart finna lugnet i något av vindskydden ni finner på vägen.

Fiska i Sommen

Sommen är en rik sjö på fisk. Vanligast är Abborre, Gädda, Öring och Röding. Men även Gös kan förekomma. Du måste ha ett fiskekort för att vara berättigad att fiska. Du köper det enklast genom ifiske.se.

För fiske vid Stora och Lilla Jordgölen köper du fiskekort här.

Du har även möjlighet att hyra roddbåt med eller utan motor.

Älgsafari

Likaväl som att sjön är rik på fisk är skogen rik på djur.
Ett stort tips är att ta bilen och åka ut på någon av de alla skogsvägarna som finns på älgsafari. Det blir en spännande utflykt och är väldigt rolig när skogens konung dyker upp.

Bär och svampplockning

Runt husknuten finner du milsvid med skog. Här finner du både svamp och bär för den som är sugen på att plocka. Guldet finns i skogen.. men, jag säger inte vart! …

Bada

Sommen är en härlig och varm sjö.
Bara 100 meter framför stugan finner du en liten udde där du enkelt kommer i vattnet och även andra badplatser med strand finns några kilometer från stugan.